Bed en Breakfast Holten

U vindt onze bed and breakfast in het centrum van Holten. Holten ligt aan de rand van de Sallandse heuvelrug, bij de Holterberg. De Holterberg en omgeving zijn bij uitstek de plek om te wandelen, fietsen en recreëren. Er zijn veel prachtige fiets- en wandelroutes. Het Pieterpad en het Marskramerpad lopen langs onze bed and breakfast.

Het pand is gebouwd in 1930 en verbouwd in 1950. Het is een voormalig bankgebouw. Alle unieke elementen zoals de grote geldkluis zijn nog in het gebouw te vinden.

Wij hopen u binnenkort te ontmoeten in onze B&B.

 

beste mensen,

Er is een kink in de kabel gekomen, in de periode voor de uitzending hebben we de benodigde vergunning aangevraagd om ons bijgebouw te mogen gebruiken als kamer voor bed en breakfast. De gemeente Rijssen Holten heeft echter na de uitzending naar aanleiding van vragen uit de gemeenschap besloten actief te handhaven en de Uutkiek te sluiten vanaf 15 februari. Tot die datum is de Uutkiek operationeel en dus te boeken.

Op 14 februari neemt de gemeente de beslissing over het legaliseren van de bed en breakfast activiteiten in bijgebouwen in de gemeente Rijssen - Holten en dus over het wel of niet mogen voortzetten van de Uutkiek.

De mensen die data verderop in het jaar hebben geboekt hebben meerdere mogelijkheden:

  • de boeking annuleren

  • de boeking laten staan en na 14 februari uitsluitsel hebben, er is een wachtrij en zo bent u verzekerd van een plekje mochten we door mogen.

  • de boeking om laten zetten naar de kluiskamer

Wij krijgen de mogelijkheid een "zienswijze" in te sturen bij de gemeente Rijssen - Holten, uit de zienswijze moet blijken dat legalisatie een volkomen logische stap is. In andere gemeenten is dit ook geregeld, vaak wel onder voorwaarden.

Particulieren (in de gemeente Rijssen - Holten) verhuren overigens allerlei accomodaties via airbnb en booking.com, daarvoor is schijnbaar geen vergunning nodig..wij hebben als klein B&B bedrijfje geprobeerd het netjes te regelen en krijgen een verbod, wij kunnen dit niet uitleggen aan onze (toekomstige en vaste) gasten

Wij vragen uw steun door ons argumenten te mailen die voor legalisatie pleiten of ons op elke andere manier te laten weten dat u achter ons staat.

Anders is al het harde werken misschien wel voor niets geweest....

 

Vriendelijke groet,

Peter en Miranda Nij Bijvank.

Dorpsstraat 47

7451 BS, Holten

tel. 06-42896221